Κορωνοϊός: 190 κρούσματα στην Ελλάδα- Νέα πιο αυστηρά μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός. Επεκτείνονται τα προληπτικά μέτρα για να μην έχουμε διασπορά, τόνισε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Τα μέτρα δεν τηρούνται», σημείωσε ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

«Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Και ειδικά όσους έχουν ανάγκη. Σήμερα και μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Επιδημιολόγων, επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά», είπε ο Βασίλης Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωσή τους.

Και συνέχισε: «Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευτούμε, δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί και από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ότι από την αρχή της επιδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας έχουν εμφανιστεί 190 κρούσματα συνολικά στη χώρα μας. Δηλαδή, έχουμε 73 νέα κρούσματα μέσα σε μία ημέρα. Από τους ασθενείς που έχουν νοσήσει από τον κοροναϊό, οι πέντε είναι διασωληνωμένοι.

Τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

  • Κλείνουν εμπορικά κέντρα
  • Μπαρ, καφέ και καφετέριες
  • Όλη η εστιάση εκτός από delivery και τα take away
  • Οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τους ανοιχτούς χώρους
  • Κλείνουν τα κέντρα αισθητικής
  • Παραμένουν ανοιχτά τα τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ
  • Ανοιχτά τα φαρμακεία, οι φούρνοι
  • Λαμβάνονται ειδικά μέτρα για υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων για 15 μέρες με εξειδίκευση των μέτρων το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, αναστέλλεται για ίσο διάστημα η λειτουργία παιδότοπων, γυμναστηρίων, θεάτρων, χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και κέντρων διασκέδασης. Την Παρασκευή 13/3, ανακοινώθηκε το κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων έως τις 30 Μαρτίου.

Related Post