Μυστικά καλής υγείας μόνο για γυναίκες

Εκτός από τις δέκα εντολές του Μωυσή υπάρχουν και οι απαράβατες εντολές καλής υγείας που επιβάλλεται κάθε γυναίκα να γνωρίζει.

Βρετανική έρευνα του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης που πραγματοποιήθηκε ανακάλυψε πολύτιμα μυστικά για την καλή υγεία του ωραίου φύλου από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Κάντε συχνά σεξ, βγείτε με τις φίλες σας, φάτε καρύδια και μανιτάρια, κοιμηθείτε τουλάχιστον έξι ώρες, περπατήστε, αφεθείτε στα χάδια του ήλιου, κόψτε το κάπνισμα και τέλος ελέγξτε το σωματικό σας βάρος.

Βγείτε στον ήλιο για 20΄
Έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην american journal of clinical nutrition απέδειξε πως η επάρκεια βιταμίνης D και ασβεστίου σχετίζεται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης όλων των τύπων καρκίνου στις γυναίκες με εμμηνόπαυση.

Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συστήνουν επί 20΄ την έκθεση του προσώπου και των χεριών στον ήλιο – δηλαδή, των σημείων όπου κατά κύριο λόγο ”παράγεται΄΄η βιταμίνη D.

Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες επισημαίνουν τα ευεργετικά οφέλη του σεξ και της καλής υγείας. Όπως έχει αποδειχθεί το σεξ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα αποτελεί ασπίδα προστασίας για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, απομακρύνει το στρες και την κατάθλιψη, ανακουφίζει από τους χρόνιους πόνους, ενώ ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι οι γυναίκες που απολαμβάνουν συχνά το σεξ «κερδίζουν» 2-8 χρόνια ζωής!

Ούτε large ούτε extra small
Οι ερευνητές της Million Women Study διαπίστωσαν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του πάχους και πολλών τύπων καρκίνου (του ενδομητρίου, των ωοθηκών, του οισοφάγου, του μαστού κτλ.).

Επίσης, το 5% των περιστατικών καρκίνου σε γυναίκες παραγωγικής ηλικίας αποδίδεται στα παραπανίσια κιλά. Οι ειδικοί, όμως, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για τις πολύ αδύνατες, καθώς το χαμηλό σωματικό βάρος έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τη γονιμότητα και αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπoρωτικών καταγμάτων.

Καρύδια και μανιτάρια για τον καρκίνο
Σύμφωνα με τους ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του αμερικανικού Πανεπιστημίου Marshall η κατανάλωση καρυδιών και μανιταριών μπορεί να περιορίσουν την ανάπτυξη των όγκων στο στήθος.

Ευεργετικό το πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση, έχει καρδιοπροστατευτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες. Μάλιστα, αποδεικνύεται πιο ευεργετικό για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, βάση μελέτης του Γαλλικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας.

Βόλτα με τα πόδια
Το περπάτημα τουλάχιστον για 20 λεπτά θωρακίζει από τον καρκίνο του μαστού. Σύμφωνα μάλιστα με το Διεθνές Αντικαρκινικό Ινστιτούτο (International Agency for Research on Cancer), το 10-16% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού αποδίδεται στην έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Θηλάστε το μωρό σας
Για κάθε χρόνο θηλασμού μια γυναίκα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού κατά 4,3%, ενώ η γέννηση κάθε παιδιού μειώνει τον εν λόγω κίνδυνο κατά 7%, σύμφωνα με τους Βρετανούς ερευνητές.

Σίδηρο για ατσάλινη υγεία
Ένα πολύ συχνό φαινόμενο που αφορά το 30% των γυναικών παραγωγικής ηλικίας και αποδίδεται κυρίως στην απώλεια αίματος λόγω της εμμήνου ρύσεως αποτελεί η έλλειψη σιδήρου.Με την κατανάλωση τροφίμων που αποτελούν πλούσιες πηγές σιδήρου μπορείτε να καταπολεμήσετε το πρόβλημα αυτό.

Αποφύγετε τις υπερβολές
Αντιμικροβιακά σαπούνια, μαντιλάκια, στοματικά διαλύματα και προϊόντα για κολπικές πλύσεις.Σύμφωνα με τους γυναικολόγους τα διάφορα αντιμικροβιακά σαπούνια, μαντιλάκια, στοματικά διαλύματα και προϊόντα για κολπικές πλύσεις προστατεύουν από τα παθογόνα μικρόβια, αλλλά μπορεί να διαταράξουν τη φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου στις περιπτώσεις όπου το μέτρο χάνεται.

Βγείτε με τις φίλες σας!
Η παρέα με τις φίλες σας φαίνεται ότι επιδρά ευεργετικά στο ορμονικό σας προφίλ, αυξάνοντας τα επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης, γεγονός που οδηγεί στη μείωση του στρες. Αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν πρόσφατα οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Μη στερείστε τον ύπνο
Όπως απέδειξε ιαπωνική μελέτη του Πανεπιστημίου του Τοχόκου, οι γυναίκες που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες την ημέρα αντιμετωπίζουν έως και 60% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, σε σύγκριση με όσες κοιμούνται επτά ώρες.

Μην καπνίζετε
Το κάπνισμα σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονα, του μαστού, καθώς και του τραχήλου της μήτρας.

Μην αμελείτε το τεστ Παπανικολάου και την μαστογραφία για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του μαστού αντίστοιχα.

http://patrasevents.gr

Related Post