Προστατέψτε την υγεία των ποδιών σας όταν εργάζεστε.

Αν η δουλειά σας απαιτεί πολύωρη ορθοστασία, ή πολύωρη καθιστική διαδικασία, τότε τα πόδια σας επιβαρύνονται με αποτέλεσμα να πρήζονται και να πονάνε. Επαγγέλματα, όπως π.χ. καθηγητής, δάσκαλος, πωλητής, κομμωτής, υπάλληλος γραφείου, κλπ., όπου η εργασία απαιτεί είτε πολύωρη ορθοστασία είτε πολύωρη καθιστική διαδικασία, διατρέχουν κίνδυνο να παρουσιάσουν χρόνια φλεβική ανεπάρκεια ή κοινώς φλεβίτιδα, ή επιδείνωση ήδη εγκατεστημένης νόσου.

Ο πόνος , το «κάψιμο» και η πίεση που νιώθουμε στα κάτω άκρα είναι καθημερινό φαινόμενο και ψάχνουμε τον τρόπο για να ανακουφιστούμε άμεσα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων με προβλήματα των κάτω άκρων είναι οι γυναίκες.

Μερικές συμβουλές αντιμετώπισης:

Διαγνωστικός έλεγχος φλεβικού συστήματος του ασθενούς (κλινικός και εργαστηριακός).

Αν η δουλειά σας απαιτεί να στέκεστε όρθιοι πολλές ώρες, προτιμήστε να φοράτε άνετα, μαλακά παπούτσια, χωρίς καθόλου τακούνια που θα επιβαρύνουν την κατάστασή σας.

Ανακουφίστε και προστατέψτε τα πόδια σας με φυσικά προϊόντα

Κάντε τακτικά μασάζ και γυμναστική. Το μασάζ βοηθά στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, ανακουφίζοντας τα πρησμένα με αίσθημα βάρους και πόνο πόδια

Θεραπεία:

Η θεραπευτική αντιμετώπιση γίνεται με συντηρητική θεραπεία στα πρώτα στάδια και η χειρουργική επιφυλάσσεται σε επόμενα πιο επιβαρυμένα (κλινικοεργαστηριακή ταξινόμηση) . Στη συντηρητική θεραπεία , μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και τα φυσικά bio – φλαβονοειδή, όπως το Antistax®, τα οποία προσφέρουν σημαντική ανακούφιση των συμπτωμάτων αλλά και πρόληψη της ασθένειας.

Εκπρόσωπος αυτών των προϊόντων στη χώρα μας είναι το Antistax, σε δισκία, τζελ και κρέμα massage, το οποίο μάλιστα είναι και το μοναδικό προϊόν που κυκλοφορεί σε αυτή την κατηγορία, το οποίο έχει εξεταστεί και εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ – HMPC / Committee on Herbal Medicinal Products ) – και υπάρχει Community Monograph που τεκμηριώνει τις παραπάνω δράσεις και το καλό προφίλ ασφάλειας.

Δημήτρης Μάρας

Αγγειοχειρουργός, Δ/ντής Αγγειοχειρουργικής
Κλινικής Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Δ.Δ.Σ»
Πρόεδρος Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας

Related Post