Πως θα κλείσετε ραντέβου σε Προσωπικό Γιατρό

Περισσότερα από 1.000.000 ραντεβού σε Προσωπικό Γιατρό έχουν κλειστεί, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, στο σύστημα για τον επόμενο μήνα. Μόνο για την παρούσα εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 308.000 ραντεβού.

Οι εγγεγραμμένοι πολίτες μπορούν να ορίσουν ραντεβού με τον προσωπικό Γιατρό είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://ehealth.gov.gr), είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Προσωπικό Γιατρό σας ή με την Γραμματεία του ή τηλεφωνικά στα 5ψήφια 14900, 14884, 14784 (με χρέωση του πολίτη). Για την διευκόλυνση των πολιτών η ηλεκτρονική διαδικασία κλεισίματος ραντεβού ακολούθει στα πρότυπα της πλατφόρμας των ραντεβού του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας:

  1. O πολίτης μεταβαίνει στην ιστοσελίδα (https://ehealth.gov.gr) και επιλέγει την επιλογή «Είσοδος με κωδικούς TaxisNet (Άυλη Συνταγογράφηση, Ηλεκτρονικά Ραντεβού)» – Με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν απαιτείται πιστοποιημένος αριθμός κινητού τηλεφώνου για την είσοδο στην υπηρεσία
  2. Εισέρχεται με τους κωδικούς TaxisNet
  3. Εισάγει τον ΑΜΚΑ του
  4. Επιβεβαιώνει τα στοιχεία του
  5. Επιλέγει στο μενού που του εμφανίζεται στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες την επιλογή «Νέο Ραντεβού με τον Προσωπικό μου Ιατρό»
  6. Στην συνέχεια ο πολίτης βλέπει τις διαθέσιμες ώρες για ραντεβού με βάση το πρόγραμμα του Προσωπικού Γιατρού του και επιλέγει την μέρα και ώρα που επιθυμεί
  7. Τέλος, ο πολίτης διαλέγει την συγκεκριμένη ώρα που επιθυμεί να κλείσει το ραντεβού του και το δεσμεύει.

Όσοι πολίτες κλείσουν ραντεβού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η χρονική διάρκεια των ραντεβού είναι προγραμματισμένη στα 15 λεπτά. Κατά το πρώτο ραντέβου, η χρονική διάρκεια του ραντεβού του θα είναι 30 λεπτά έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (Α.Η.Φ.Υ.). Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζεται ότι δεν  περιορίζεται ότι ο αριθμός των ραντεβού που μπορεί να προγραμματίσει ένας πολίτης στον Προσωπικό του Γιατρό.

Related Post