Πώς το να κοιμάστε αγκαλιά μαζί του κάνει θαύματα στην υγεία σας

Ο ύπνος κάνει καλό. Ο έρωτας κάνει καλό. Και τα δύο μαζί, είναι ένα από τα καλύτερα «φάρμακα» για την υγεία σας. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Pittsburgh υποστηρίζει ότι τα ζευγάρια επωφελούνται περισσότερο από τον ύπνο και αυτός είναι και ο λόγος που η υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε σχέση είναι, συνήθως, σε καλύτερη κατάσταση από αυτών που ζουν μόνοι τους.

«Ο ύπνος είναι μία σημαντική λειτουργία του οργανισμού μας για την οποία ξέρουμε ότι σχετίζεται άμεσα με την σωστή λειτουργία της καρδιάς αλλά και την ψυχική υγεία των ανθρώπων», δήλωσε στην Wall Street Journal η επικεφαλής της έρευνας, Wendy M. Troxel.

Όντως, στην έρευνα, οι γυναίκες που είχαν μακροχρόνιες, σταθερές σχέσεις είχαν την τάση να κοιμούνται ευκολότερα, αλλά και να ξυπνάνε λιγότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας- σε αντίθεση με τις γυναίκες χωρίς σχέση, ή αυτές που είχαν χωρίσει πρόσφατα. Ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, που είναι υπεύθυνη για το στρες, ενώ, ταυτόχρονα, αυξάνει τα επίπεδα της οξυτόνης, που είναι γνωστή για τις αγχολυτικές της ιδιότητες.

http://www.queen.gr

Related Post