Σας κάνει καλό… Τέσσερις λόγοι να αγαπήσετε τη σοκολάτα

Μήπως η σοκολάτα είναι μεταξύ των αγαπημένων σας γλυκισμάτων; Και δεν έχετε άδικο να την αγαπάτε! Εκτός από εύγευστη μπορεί να κάνει και καλό στην υγεία σας.

Σύμφωνα με πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στο επιστημονικό έντυπο Neurology, η σοκολάτα μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να διατηρούν υγιή τον εγκέφαλό τους και την σκέψη τους οξυδερκή. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που έπιναν δύο φλιτζάνια κακάο καθημερινά για 30 ημέρες είχαν 8,3% αύξηση της αιματική ροής στον εγκέφαλο και βελτίωσαν το σκορ τους στα τεστ μνήμης και σκέψης.

Και ενώ τα στοιχεία αυτά είναι αισιόδοξα, δεν είναι τα μόνα οφέλη για την υγεία που έχει η σοκολάτα. Υπάρχουν κι άλλοι τρεις σημαντικοί λόγοι για να έχετε πάντα τη σοκολάτα στη διατροφή σας.

Υγιής καρδιά: Η καθημερινή κατανάλωση σοκολάτας μειώνει το κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2012 στο επιστημονικό έντυπο BMJ.
Διαχείριση του βάρους: Αν πάντα πιστεύατε ότι η σοκολάτα σας παχαίνει, αναθεωρήστε. Μελέτη απέδειξε ότι τα άτομα που τρώνε σοκολάτα τακτικά είναι πιθανότερο να είναι πιο αδύνατα από εκείνους που δεν τρώνε. Οι εθελοντές που παραδέχθηκαν ότι έτρωγαν σοκολάτα πέντε φορές την εβδομάδα ή περισσότερο, είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος από εκείνους που έτρωγαν σπανίως, σύμφωνα με δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου Archives of Internal Medicine.
Έλεγχος της όρεξης: Η σοκολάτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, δηλαδή το φυσικό κατασταλτικό της όρεξης! Αν λοιπόν φάτε ένα κομματάκι σοκολάτας, θα μετριάσετε την πείνα σας και έτσι θα γλιτώσετε τις υπερβολές.
Κι ενώ λοιπόν έχετε τώρα κάθε λόγο να απολαμβάνετε τη σοκολάτα σας χωρίς ενοχές, θα πρέπει πάντα να προσέχετε την ποσότητα.

Να μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διαλέγετε πάντα την καλύτερη ποιότητα σοκολάτας, και να απολαμβάνετε μόνο τα καλά της:

Όσο πιο σκούρα η σοκολάτα, τόσο καλύτερη για την υγεία. Η 100% σοκολάτα είναι πικρή, και γι’ αυτό πάντα συνδυάζεται με άλλα συστατικά ώστε να είναι γευστικά ελκυστική. Η αγνή σοκολάτα όμως περιέχει φυτικές ίνες, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά.
Φτιάξτε μόνοι σας ρόφημα σοκολάτας. Το ζεστό κακάο μπορεί να ενισχύσει το διατροφικό σας προφίλ, αρκεί η πρώτη ύλη να μη περιέχει ζάχαρη και πρόσθετα γλυκαντικά. Επίσης, προσπαθήστε να επιλέξετε μαύρη σοκολάτα σε σκόνη για το ρόφημά σας.
Γίνετε δημιουργικοί και αντί για μια μπάρα σοκολάτας ή ένα ρόφημα κακάο δοκιμάστε να φάτε δημητριακά ή γιαούρτι με νιφάδες μαύρης σοκολάτας.
health.in.gr

Related Post