Συμμαχία για την υγεία κια την άσκηση

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΣΠΑ), «Συμμαχία για την Υγεία – Άσκηση, Ανάπτυξη προγραμμάτων άσκησης ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων – παρεμβατικά προγράμματα»

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Δήμος Ηρακλείου υλοποιούν στα πλαίσια του προγράμματος ¨Συμμαχία για την Υγεία και Άσκηση¨ σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των φορέων την πόλη μας για τον την Άσκηση και Υγεία. Οι εκδηλώσεις αρχίσουν με μια ευρεία ¨Δικτύωση Φορέων¨ που καλλιεργούν τον Αθλητισμό και την Υγεία, στο Δημαρχείο Ηρακλείου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12.30.

Στη εκδήλωση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι αθλητικοί φορείς της πόλης καθώς επίσης τα σώματα ασφαλείας, οι εθελοντικοί φορείς και επαγγελματικοί φορείς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και πως αυτό μπορεί να βοηθήσει στις δράσεις τους.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, θα υλοποιηθεί ¨Επιστημονική Ημερίδα με θέμα, ¨Η άσκηση ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων¨ για όλους τους επαγγελματίες του Αθλητισμού και της Υγείας στο ξενοδοχείο ASTORIA CAPSIS ( ώρα έναρξης 10:00 – Ελεύθερη Είσοδος).

Επίσης την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, θα υλοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο “Ημέρες Άσκησης” (έναρξη 17:00) στην Πλατεία Ελευθερίας (κεντρική πλατεία) στο Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα χωρίς κανένα κόστος :

να ενημερωθούν σχετικά με τα ευεργετικά αποτελέσματα της άσκησης για την υγεία (διανομή φυλλαδίων, προβολή video, πλοήγηση στην ιστοσελίδα του προγράμματος κ.α.),
να έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διάφορες μορφές άσκησης ανάλογα με το «προφίλ» τους (ηλικία, πάθηση κ.α.) &
να αξιολογηθούν σε διάφορους δείκτες υγείας και φυσικής κατάστασης

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΣΠΑ), «Συμμαχία για την Υγεία – Άσκηση, Ανάπτυξη προγραμμάτων άσκησης ως μέσο πρόληψης και αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων – παρεμβατικά προγράμματα» (www.exerciseforhealth.gr).

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Βασίλειος Γεροδήμος, Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

http://www.prismanews.gr

Related Post