Τα ελαττώματα βλάπτουν σοβαρά την υγεία!

Τελικά η νευρικότητα, η έλλειψη αυτοελέγχου, ο κυνισμός και η ειρωνεία μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία. Σύμφωνα με τον δρα Στίβεν Ο’Boyle Μπόιλ, από το Τμήμα Ψυχιατρικής & Συμπεριφορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Duke, στη Βόρεια Καρολίνα, έχει πλέον τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι παράγοντες της ψυχικής υγείας σχετίζονται με τη σωματική υγεία – και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ανήκουν στους παράγοντες αυτούς.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι κάθε χαρακτηριστικό της προσωπικότητας είναι και επιζήμιο. Υπάρχουν ορισμένα που μας κάνουν καλό. Οσοι είναι κυνικοί, καχύποπτοι και δεν εμπιστεύονται τους άλλους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιοπάθεια. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι εγγενώς επιθετικοί άνθρωποι βιώνουν εντονότερο στρες, το οποίο μπορεί να αυξάνει τα επίπεδα μιας πρωτεΐνης του ανοσοποιητικού συστήματος η οποία λέγεται C3 και σχετίζεται με διάφορα νοσήματα, όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης.Επίσης, όσοι ανησυχούν συνέχεια, είναι αγχώδεις και επιρρεπείς στην κατάθλιψη έχουν μικρότερο προσδόκιμο επιβίωσης απ’ ό,τι οι πιο ψύχραιμοι συνομήλικοί τους.

Κατά τα άλλα, πρόσφατη μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου Purdue στην Ιντιάνα, στην οποία συμμετείχαν επί τρεις δεκαετίες περισσότεροι από 1.800 εθελοντές, έδειξε ότι οι νευρωσικοί άνθρωποι είναι πιο συχνά καπνιστές, ίσως διότι το κάπνισμα καταπραΰνει παροδικά το άγχος τους. Γεγονός όμως που αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο για πολλές ασθένειες.

http://www.enet.gr

Related Post