Τα κατάλληλα ροφήματα για γυμναστική

Όταν ασκείστε χρειάζεστε σίγουρα ενυδάτωση για να μπορέσετε να αποδώσετε. Όμως υπάρχουν και άλλα ροφήματα που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε δυνάμεις.

Πριν το γυμναστήριο: καφέ. Αυξάνει το μεταβολισμό, μειώνει την όρεξη και βοηθά τα κύτταρα του οργανισμού να κάψουν περισσότερο λίπος για την παραγωγή ενέργειας. Επίσης, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφέ πριν την προπόνηση λειτουργεί σαν καύσιμο στον οργανισμό αυξάνοντας την επίδοση, την ποιότητα και το χρόνο άθλησης.

Τέλος, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις αναφέρουν ότι η κατανάλωση προϊόντων με καφεΐνη πριν την προπόνηση προλαμβάνει τους πόνους των μυών, αυξάνει την αντοχή του αθλητή και τη διάρκεια της προπόνησης.

Κατά της διάρκεια της προπόνησης: νερό ή χυμό. Το νερό πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή, αλλά όταν τρέχετε για μεγαλύτερη διάρκεια (90 λεπτά ή περισσότερο) μπορεί να χρειάζεστε κάποιο ενεργειακό ποτό για να προσλάβετε το χαμένο νάτριο και άλλους ηλεκτρολύτες.

Οι χυμοί φρούτων έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και ταυτόχρονα περιέχουν υδατάνθρακες που μας προσφέρουν ενέργεια κατά την άσκηση. Είναι όμως πολύ συχνό το φαινόμενο, οι χυμοί να προκαλούν ενοχλήσεις στο πεπτικό σύστημα.

Μετά την άσκηση: Νερό, σοκολατούχο γάλα ή αθλητικά ποτά. Το σοκολατούχο γάλα μπορεί να βοηθήσει το σώμα να ανακάμψει μετά την άσκηση, λόγω της αναλογίας του σε υδατάνθρακες προς πρωτεΐνη.

Για τους μύες πιείτε γάλα. Περιέχει πρωτεΐνες ορού γάλακτος και καζεΐνη (και τα δύο διαθέτουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα)

omorfamystika.gr

Related Post