Τα σημεία πίεσης στο σώμα που βελτιώνουν την υγεία σας

Ο τύπος θεραπείας που εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία πίεσης στο σώμα του ανθρώπου, είναι ίσως πιο γνωστός και ως βελονισμός πίεση και εφαρμόζεται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια. 
Πρόκειται για την εφαρμογή πίεσης σε σημεία που βρίσκονται κατά μήκος των “μεσημβρινών” στο σώμα σας για να προωθήσει τη χαλάρωση και τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Υπάρχουν περισσότερα από 400 σημεία βελονισμού στο σώμα.
Υπάρχουν όμως μόνο 12 μεγάλοι “μεσημβρινοί” που συνδέουν συγκεκριμένα όργανα, δημιουργώντας έτσι ένα σύστημα επικοινωνίας σε όλο το σώμα. Σύμφωνα με την κεντρική ιδέα της κινεζικής ιατρικής, οι ασθένειες εμφανίζονται όταν ένας ή περισσότεροι από αυτούς τους μεσημβρινούς είναι μπλοκαρισμένοι ή εκτός ισορροπίας.
Στην Δυτική Ιατρική, οι γιατροί αποδίδουν τα οφέλη του βελονισμού σε παράγοντες όπως η μειωμένη μυϊκή ένταση, η βελτιωμένη κυκλοφορία και η διέγερση ορισμένων χημικών ουσιών του εγκεφάλου, που ονομάζονται ενδορφίνες και οι οποίες που λειτουργούν ως φυσικά παυσίπονα.
Ανεξάρτητα από την υποκείμενη αιτία για την αποτελεσματικότητά του, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα σημεία πίεσης στο σώμα, όπως προκύπτουν από την κινεζική παραδοσιακή ιατρική, είναι μια εναλλακτική θεραπεία για την ανακούφιση ορισμένων ασθενειών και πόνων.
Σε αυτά τα σημεία η πίεση που ασκείται πρέπει να είναι ήπιας έντασης για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι μερικά λεπτά. Για καλύτερα αποτελέσματα, πάρτε αργές, βαθιές αναπνοές καθώς πιέζετε σε αυτά τα σημεία.
Τα 5 βασικά σημεία πίεσης στο σώμα και με ποια προβλήματα συνδέονται
Σημείο L 14
Είναι το σημείο πίεσης για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων. Βοηθά επίσης στην ανακούφιση από τον πονόδοντο, τον πόνο στον αυχένα, τον πόνο στον ώμο, την αρθρίτιδα, τηδυσκοιλιότητα και το hangover.
Το σημείο αυτό βρίσκεται στην σαρκώδη περιοχή μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, στο ψηλότερο σημείο του μυός, όπου ο αντίχειρας και ο δείκτης ενώνονται. Πιέσετε και κάντε μασάζ στο σημείο αυτό για μερικά λεπτά και στη συνέχεια επαναλάβετε στο άλλο χέρι.
Σημείωση: Μην πιέζετε σε αυτό το σημείο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Σημείο P6
Θεωρείται χρήσιμο για την αντιμετώπιση της ναυτίας και τουεμέτου. Ανακουφίζει επίσης στομαχικές διαταραχές, πονοκεφάλους, πόνο στο στήθος, και τον πόνο από τοσύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.
Βρίσκεται μεταξύ των δύο μεγάλων τενόντων στο εσωτερικό του καρπού σας, περίπου τρία δάχτυλα (σε πλάτος) κάτω από τη βάση της παλάμης σας. Πιέστε το σημείο με το δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο για μερικά λεπτά. Επαναλάβετε αρκετές φορές, όσο χρειάζεται.
Σημείο GV24.5
Είναι καλό για να ηρεμήσει το μυαλό σας, τη βελτίωση τηςμνήμης, την ανακούφιση του στρες, τη χρόνια κόπωση, τηνκαταπόνηση των ματιών και της αϋπνίας. Βοηθά επίσης να ανακουφίσει τον πόνο της ιγμορίτιδας.
Κλείστε τα μάτια σας και εντοπίσετε το σημείο πίεσης επάνω στην οζώδη γέφυρα της μύτης σας ανάμεσα στα φρύδια σας. Χρησιμοποιώντας το μεσαίο δάχτυλο σας, πιέστε απαλά για λίγα δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό και στη συνέχεια αφήστε το. Επαναλάβετε αρκετές φορές την εβδομάδα.
Σημείο CV 17
Αυτό το σημείο πίεσης βοηθά να αποκατασταθεί ένα αίσθημα ηρεμίας και ανακούφισης από το άγχος, τη νευρικότητα, τηνκατάθλιψη, την υστερία και άλλες συναισθηματικές ανισορροπίες. Επίσης βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Εντοπίζεται στο κέντρο του στέρνου, περίπου τέσσερα δάχτυλα πάνω από τη βάση του οστού. Μπορείτε να πατήσετε αυτό το σημείο, όταν είστε σε θέση προσευχής με τις παλάμες σας ενωμένες, τα δάχτυλα προς τα πάνω, και τις αρθρώσεις του αντίχειρα να πατούν στο στέρνο σας.
Βεβαιωθείτε ότι σπονδυλική στήλη σας είναι ευθεία, κατά προτίμηση να υποστηρίζεται από μια σταθερή καρέκλα πίσω σας. Πιέστε το σημείο αυτό για μερικά λεπτά καθημερινά ενώ παίρνετε αργές, βαθιές αναπνοές. Συνεχίστε για μερικούς μήνες.
Σημείο B 10
Είναι ένα ζεύγος σημείων πίεσης που είναι εξαιρετικό για τη μείωση του στρες, το άγχος, την εξάντληση, τηνεπαγγελματική εξουθένωση, τον πόνο στον αυχένα και τηναϋπνία. Επίσης, είναι καλό για την ανακούφιση της κούρασης των ματιών και τη δυσκαμψία του αυχένα.
Αυτά τα δύο σημεία βρίσκονται ένα δάκτυλο κάτω από τη βάση του κρανίου εκατέρωθεν της σπονδυλικής στήλης, επάνω ακριβώς στους μυς του αυχένα. Απλά πατήστε αυτά τα σημεία πίεσης για μερικά λεπτά καθημερινά για αρκετές εβδομάδες.
http://www.top10homeremedies.com/

Related Post