Τα 8 «ύπουλα» σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να σταματήσουμε να πίνουμε γάλα

Από σπασμένα κόκαλα μέχρι την κόπωση, τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να είναι ο κύριος λόγος για ορισμένα από τα προβλήματα υγείας μας. Ίσως να μην σκεφτήκαμε να κατηγορήσουμε το γάλα, αλλά μάλλον πρέπει.

Ακολουθούν 8 συμπτώματα που πρέπει να προσέξουμε.

1. Αισθανόμαστε κουρασμένοι όλη την ώρα
Το γάλα περιέχει μόρια οπιούχων που μας κάνει να αισθανόμαστε μια νύστα. κάνουν να αισθάνεστε κοιμισμένοι. Αλλά από επιστημονική άποψη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μας κάνει να κοιμόμαστε καλά. Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να το χωνέψουμε, διαταράσσει το σώμα προσπαθώντας να παράγει ενέργεια για να το διασπάσει πράγμα που διαταράσσει τον κύκλο του ύπνου. Για να κοιμηθούμε καλύτερα μπορούμε να προτιμήσουμε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε τρυπτοφάνη, όπως μπρόκολο, γλυκοπατάτες, μπανάνες ή μήλα.

2. Έχουμε ακμή
Αρκετές έρευνες έχουν δείξει πως τα γαλακτοκομικά προϊόντα επιδεινώνουν την κατάσταση της ακμής στους εφήβους και τους ενήλικες. Έχοντας μια επίδραση στις ορμόνες όπως η ινσουλίνη και το IGF-1, το χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του δέρματός μας.

3. Προβλήματα στην πέψη μας
Μια μελέτη δείχνει ότι το 65-70% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από δυσανεξία στη λακτόζη. Ακόμη και αν το ανθρώπινο γάλα έχει υψηλότερη ποσότητα λακτόζης συγκριτικά, το αγελαδινό γάλα είναι πιο δύσκολο να το χωνέψουμε. Συμπτώματα όπως το φούσκωμα, η ναυτία, τα αέριο και η διάρροια σε τακτική βάση μπορεί να μας προειδοποιούν ότι πρέπει να σταματήσουμε να πίνουμε γάλα!

4. Ανεξήγητοι πόνοι
Δεδομένου ότι το γάλα είναι πολύ όξινο, προκαλεί φλεγμονή, που βλάπτει τους αρθρώσεις και τους μυς σύμφωνα με μια μελέτη. Αν κάνεις γυμναστική και δυσκολεύεσαι να επανέλθεις απ’ τους πονεμένους μυς, προσπάθησε να μειώσεις την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

5. «Κενά» μνήμης
Τα «κενά» μνήμης δεν είναι αρρώστια, αλλά σύμπτωμα. Ακόμη και αν υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι, η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί επίσης, να αποτελέσει ένα παράγοντας για αυτό το σύμπτωμα. Πολλές έρευνες δείχνουν ότι η μείωση της κατανάλωσης γάλακτος μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

6. Έχουμε αλλεργίες και άλλες δερματικές παθήσεις
Λόγω των παρομοίων πρώιμων συμπτωμάτων πολλές φορές η αλλεργία στο γάλα συγχέεται με τη δυσανεξία στη λακτόζη. Ενώ το 5% των παιδιών έχουν αλλεργία στο γάλα, μπορεί επίσης να αναπτυχθεί αργότερα κατά την ενηλικίωση.

7. Υψηλή χοληστερίνη
Η χοληστερίνη στην κυκλοφορία του αίματος έρχεται απευθείας από τη διατροφή μας. Τα 100 γραμμάρια κανονικού αγελαδινού γάλακτος περιέχουν 10 γραμμάρια χοληστερόλης, σύμφωνα με το USDA, γεγονός που το καθιστά επικίνδυνο για κατανάλωση σε καθημερινή βάση.

8. Δεν αναρρώνουμε γρήγορα όταν αρρωσταίνουμε
Αν και το ίδιο το γάλα δεν πρέπει να κατηγορηθεί εδώ, τα αντιβιοτικά που χορηγούνται στις αγελάδες μπορεί να επηρεάζουν έμμεσα την υγεία σας, σύμφωνα με μια μελέτη. Αφενός, το φάρμακο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των ζώων, αλλά αφ ’ετέρου προκαλεί την ανάπτυξη ανθεκτικών βακτηρίων.

Related Post