Τρεις διατροφικές συνήθειες που σας κλέβουν την ενέργεια

Κακός ύπνος και αυξημένες υποχρεώσεις είναι οι συνήθεις ύποπτοι που σας κάνουν να νιώθετε ότι δεν έχετε ενέργεια.

Οι διατροφικές σας επιλογές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις και την ενεργητικότητά σας. Υπάρχουν, λοιπόν διάφορες διατροφικές συνήθειες που μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια.

Δείτε τρεις από αυτές…

1. Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όμως είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουμε με τις ποσότητες όταν έχουμε μπροστά μας το σακουλάκι με τα αμύγδαλα! Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε λιπαρά κι έτσι σε υπερβολική ποσότητα επιβαρύνουν το στομάχι και δυσκολεύουν την πέψη.

2. Απογευματινός καφές

Συνήθως αναζητούμε μια κούπα καφέ όταν νιώθουμε τις δυνάμεις μας να μας εγκαταλείπουν, όμως όταν καταναλώνεται αργά το απόγευμα ο καφές μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου, πυροδοτώντας έναν φαύλο κύκλο υπνηλίας και… αναζήτησης καφεΐνης!

3. Κόκκινο κρασί πριν τον ύπνο

Καλό είναι να αποφεύγετε το αλκοόλ τις βραδινές ώρες, καθώς διαταράσσει τον κύκλο του ύπνου. Επίσης, όλα τα αλκοολούχα ποτά προκαλούν αφυδάτωση, η οποία συνδέεται με το αίσθημα κούρασης και την έλλειψη συγκέντρωσης. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ περίπου 2-3 ώρες πριν κοιμηθείτε και φροντίστε να πίνετε πάντα νερό μαζί με το ποτό σας.

Related Post