Τρεις παράγοντες που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό

Ο μεταβολισμός δεν καθορίζει μόνο το σωματικό βάρος και το ποσοστό λίπους στο σώμα. Είναι μια συνεχής διεργασία που συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού συνολικά. Σύμφωνα με τη Νιούχαουζ, ο μεταβολισμός είναι σαν τη μηχανή σε ένα αυτοκίνητο. Είναι αυτός που εξασφαλίζει ότι το σώμα μας μπορεί να αξιοποιήσει το «καύσιμο» που του δίνουμε, δηλαδή τις τροφές και τα θρεπτικά συστατικά που αυτές περιέχουν.

Δείτε παρακάτω τρεις παράγοντες που τον επιβραδύνουν…

1. Στρες

Τα άτομα που έχουν στον οργανισμό τους αυξημένα επίπεδα της «ορμόνης του στρες» (κορτιζόλη) τείνουν να υπερβαίνουν τα όρια του φυσιολογικού βάρους και να έχουν πιο αργό μεταβολισμό. Η ριζική αντιμετώπιση του στρες εκκινεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που βοηθά τον μεταβολισμό να λειτουργεί πιο αποδοτικά.

2. Αποφεύγουμε τα σνακ

Μπορεί να νομίζουμε ότι είναι η λύση για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός μας αλλά αυτό είναι λάθος. Δεν είναι όλα τα σνακ θερμιδοφόρα και σίγουρα είναι απαραίτητα για τη διαχείριση του βάρους όταν καταναλώνονται με μέτρο μέσα στην ημέρα. Ιδανικό σνακ είναι αυτό που παρέχει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες αλλά και υδατάνθρακες, χωρίς μεγάλη ποσότητα αλατιού, ώστε να δώσει στον οργανισμό ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Μερικές καλές επιλογές είναι οι ξηροί καρποί, τα φρούτα και τα λαχανικά.

3. Έλλειψη ύπνου

Ακόμη κι αν κάποιος τρώει σωστά και γυμνάζεται ο μεταβολισμός του δεν θα αποδίδει στον μέγιστο βαθμό εάν δεν κοιμάται αρκετά σύμφωνα με τους ειδικούς.

http://medicalnews.gr

Related Post