Τρεις υγιεινές τροφές που δεν πρέπει να τρώμε σε μεγάλες ποσότητες

Το μέτρο στη διατροφή αφορά όλες τις τροφές και όχι μόνο τις λιγότερο υγιεινές. Και αυτό ισχύει καθώς ακόμη και οι υγιεινές τροφές όταν τις καταναλώνουμε σε ανεξέλεγκτες ποσότητες ενδέχεται να αποβούν επικίνδυνες για τον οργανισμό σας, λόγω κάποιων στοιχείων που περιέχουν.

Δείτε παρακάτω τρεις υγιεινές τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε με μέτρο…

1. Σπανάκι και παντζάρια

Πρόκειται για δύο πολύ θρεπτικά λαχανικά, τα οποία όμως έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε οξαλικά. Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα οξαλικά δεν δημιουργούν κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες διαταραχές που απαιτούν τον περιορισμό τους. Μια από αυτές είναι οι πέτρες στα νεφρά. Ένα μεγάλο ποσοστό των λίθων των νεφρών είναι πέτρες οξαλικού ασβεστίου.

2. Καστανό ρύζι

Είναι σίγουρα πιο υγιεινό από το λευκό και ανήκει στην οικογένεια των υδατανθράκων, που είναι απαραίτητοι για καλή υγεία. Το ρύζι όμως έχει την ιδιότητα να απορροφά το αρσενικό που υπάρχει στο έδαφος και το νερό. Ειδικά το καστανό ρύζι έχει την τάση να απορροφά περισσότερα βαρέα μέταλλα από τους άλλους τύπους ρυζιού.

3. Τόνος σε κονσέρβα

Σίγουρα παρέχει πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ο τόνος σε κονσέρβα περιέχει όμως και υψηλά ποσοστό υδραργύρου, ένα βαρύ μέταλλο που μπορεί να βλάψει το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο των εμβρύων και των μικρών παιδιών.

Related Post