Υπέρηχοι καταστρέφουν καρκινικούς όγκους. Αποτρέποντας τις μεταστάσεις ή την επανεμφάνιση καρκίνου.

Μία εντυπωσιακή και πολλά υποσχόμενη έρευνα παρουσίασε το Πανεπιστήμιο του Michigan, δίνοντας ελπίδα πως η τεχνολογία υπερήχων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μη επεμβατική θεραπεία ενάντια στον καρκίνο, χωρίς τις επιπτώσεις των ακτινοβολιών ή της χημειοθεραπείας. Η τεχνολογία ονομάζεται ιστοτριψία και πρακτικά στέλνει ριπές υπερήχων που καταστρέφουν τους καρκινικούς ιστούς με ακρίβεια χιλιοστού. Επειδή είναι μη επεμβατική μέθοδος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές του σώματος που δεν είναι χειρουργήσιμες.

Τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια και έδειξαν πως καταστρέφοντας μόνο το 50% με 75% του όγκου, ήταν αρκετό για να καθαρίσει το ανοσοποιητικό σύστημα τα υπόλοιπα καρκινικά κύτταρα, χωρίς στοιχεία μετάστασης ή επανεμφάνισης στο 80% των περιπτώσεων. Οι παλμοί μικροδευτερολέπτων δημιουργούν μικρόφουσκες μέσα στο στοχευμένο ιστό οι οποίες επεκτείνονται και καταρρέουν ακαριαία. Η βίαιη και τοπική αυτή μηχανική ένταση σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα και διαλύει τη δομή του όγκου.

Ακόμα κι αν δε στοχεύσουμε ολόκληρο τον όγκο, μπορούμε να του προκαλέσουμε αρκετή ζημιά ώστε να υποχωρήσει και να μειώσουμε τον κίνδυνο μετάστασης.

Η ιστοτριψία δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή σε κλινικές δοκιμές ανθρώπινων συκωτιών σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Σε πολλές κλινικές περιπτώσεις, είναι αδύνατον να στοχευθεί ολόκληρος ο όγκος λόγω του μεγέθους, της τοποθεσίας ή του σταδίου του. Η νέα έρευνα δείχνει πως ακόμα και στοχεύοντας μέρος του όγκου μπορεί να είναι αρκετό για να υποχωρήσει ο καρκίνος.

Η ιστοτριψία είναι πολλά υποσχόμενη λύση που μπορεί να υπερβεί τους περιορισμούς των τωρινών μεθόδων και να προσφέρει ασφαλή και αποτελεσματική μη επεμβατική θεραπεία σε όγκο συκωτιού. Ελπίζουμε πως η γνώση από αυτή τη μελέτη θα κινητοποιήσει μελλοντικές προκλινικές και κλινικές ιστοτριψίες με τελικό στόχο την κλινική υιοθέτηση της ιστοτριψίας ως θεραπεία για ασθενείς με καρκίνο στο συκώτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καρκίνος στο συκώτι είναι ανάμεσα στις 10 πιο συχνές αιτίες θανάτου από καρκίνο στον κόσμο, ενώ τα στατιστικά επιβίωσης για πάνω από 5 χρόνια είναι λιγότερο από 18%. {https://unboxholics.com}

Related Post