3 πράγματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για τις γυναίκες που έχουν κάνει καισαρική

Μια γυναίκα μπορεί να γεννήσει είτε με φυσικό τοκετό είτε με καισαρική τομή. Αναμφίβολα, η καισαρική τομή είναι ένας πολύ πιο δύσκολος δρόμος για να φέρει κάποιος στο κόσμο ένα παιδί, αλλά πολλά άτομα υποτιμούν πραγματικά το τι έχουν περάσει αυτές οι γυναίκες κατά τη διαδικασία της καισαρικής.

Λοιπόν υπάρχουν 3 πράγματα για την καισαρική τομή που όλοι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν:

1. ) Οι γυναίκες γενναία αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτής της χειρουργικής επέμβασης

Η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρούν ότι η καισαρική τομή είναι μια κοινή διαδικασία, αλλά όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Προσθέτουν ότι, όπως και με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις, η καισαρική τομή φέρει επίσης κινδύνους για τη μητέρα και το παιδί.

Εκτός αυτού, λόγω του γεγονότος οτι η καισαρική είναι μια χειρουργική επέμβαση, ο μελλοντικός πατέρας δεν μπορεί να είναι παρόν στο χειρουργείο κατά τη διάρκεια της γέννησης και έτσι δεν μπορεί να δώσει και στη μητέρα την υποστήριξη που χρειάζεται. Στην πραγματικότητα, αυτή η διαδικασία είναι γεμάτη από αβεβαιότητα.

Αυτό το είδος της γέννησης στην πραγματικότητα είναι μια μάχη, όπου ο φόβος και η μοναξιά καραδοκούν, ωστόσο όλα αυτά ξεπερνιούνται καθώς η αγάπη που έχουν αυτές οι γυναίκες για την έλευση του παιδιού τους τα ξεπερνά όλα!

2.) Δεν ξέρουν αν όλα έχουν πάει καλά μέχρις ότου εγκαταλείψουν το χειρουργείο

Όταν πρόκειται για την καισαρική τομή, όπως με κάθε χειρουργική επέμβαση, ο κίνδυνος δεν τελειώνει με τη γέννηση του μωρού. Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί δεν μπορούν να καθορίσουν αν όλα ήταν επιτυχή έως ότου ο ασθενής ανακτήσει τις αισθήσεις του μετά την αναισθησία.

Επιπλέον, υπάρχει μια ειδική λεπτομέρεια που μόνο λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν. Κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής, η μητέρα έχει τις αισθήσεις της και παρόλο που δεν αισθάνεται πόνο,αισθάνεται όλες τις κινήσεις που συμβαίνει στο εσωτερικό της. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο, είναι μια επεμβατική αίσθηση και για πολλές γυναίκες αποτελεί μια τραυματική εμπειρία. Παρόλα αυτά, αυτές οι γυναίκες όλα αυτά τα ξεπερνούν καθώς ξέρουν οτι η ανταμοιβή τους είναι μεγάλη -καθώς έγιναν μητέρες.

3.) Αναρρώνουν σαν πραγματικές ηρωίδες

Μόλις το μωρό γεννιέται, οι νέες μαμάδες και μπαμπάδες προσπαθούν να δώσουν όλη τη προσοχή στο νεογέννητο τους προκειμένου να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Αυτή η νέα κατάσταση χρειάζεται σοβαρή προετοιμασία και πολύ σύντομα οδηγεί σε εξάντληση. Λοιπόν, μπορείτε να φανταστείτε, να πρέπει να τα κάνετε όλα αυτά, ενώ ακόμη πονάτε από την χειρουργική επέμβαση; Για μερικές μητέρες, οι πόνοι και οι ενοχλήσεις της ανάκαμψης από τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι αρκετά επώδυνοι.

Ωστόσο, αυτή η εμπειρία είναι κάτι που κάνει αυτές τις γυναίκες ακόμη πιο δυνατές. Οι μητέρες αυτές αναπτύσσουν μια εσωτερική δύναμη που μόνο μια άλλη μητέρα μπορεί να καταλάβει.

Παρ ‘όλα αυτά, φροντίζουν το μωρό τους με ένα τεράστιο χαμόγελο στα πρόσωπά τους και με όλη την αγάπη που έχουν μένοντας συνέχεια ξύπνιες, ακόμη και όταν χρειάζονται ύπνο, αλλάζουν τη πανά από το γλυκό μωράκι τους, ακούουν την αναπνοή του, νιώθουν το ανεκτίμητο βρεφικό άρωμα και έτσι τα ξεχνάνε όλα.

Σε αυτές τις γυναίκες αξίζει ένα χειροκρότημα! Η ουλή στο στομάχι τους είναι απόδειξη της μεγάλης μάχης που κέρδισαν και πρέπει να είναι υπερήφανες.

Related Post