Καταρρίπτουμε τους… μύθους του κρυώματος και σας παρουσιάζουμε ποιες τακτικές να αποφύγετε.
1. Αντιβιοτικά
Τα αντιβιοτικά αποσκοπούν στην καταπολέμηση των βακτηριακών λοιμώξεων, ενώ το κρύωμα οφείλεται σε ιό. Μην επιβαρύνετε λοιπόν τον οργανισμό σας με φάρμακα που δεν πρόκειται να σας βοηθήσουν.
2. Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D σε συνδυασμό με το σίδηρο βοηθά στην καλύτερη υγεία των οστών, ενώ έχει σημαντικά οφέλη και για την καρδιά. Ωστόσο, δεν είναι αποτελεσματική στον πρόληψη ή τη θεραπεία του κρυώματος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος. Ο οργανισμός μας πρέπει να είναι επαρκής σε βιταμίνη C, όταν εισβάλει ο ιός του κρυολογήματος.
3. Βιταμίνη C
Εάν κάθε φορά που εμφανίζετε τα πρώτα σημάδια κρυώματος αυξάνετε την ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C, μην περιμένετε να δείτε αποτέλεσμα. Βέβαια, οι επιπλέον ποσότητες βιταμίνης δεν πρόκειται να σας κάνουν κακό, όμως δεν πρέπει να βασίζετε τη θεραπεία του κρυώματος σε αυτήν.
4. Ψευδάργυρος
Όπως ο σίδηρος και το ασβέστιο, έτσι και ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για τον οργανισμό. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και έχει αντιοξειδωτική δράση όμως έχει αποδειχθεί πως δε βοηθά στην καταπολέμηση του κρυώματος.
http://www.onmed.gr