ΚοινΣΕπ – Καλλιστώ Λάρισα

Η αποστολή/ στόχος, της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης BEAUTY/HEALTH INTENT/ FACE YOGA/΄΄Καλλιστώ΄΄, είναι η εκμάθηση και διάδοση εναλλακτικών μορφών αισθητικής φροντίδας προσώπου και σώματος. Ο στόχος/σκοπός είναι η ομορφιά/υγεία και η διαμόρφωση του φυσικού και ενεργειακού σώματος, ώστε να αντέξει στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Επιδιώκει να αντιστρέψει τη διαδικασία της γήρανσης με ένα φυσικό, ολιστικό τρόπο. Είναι μια μέθοδος, που υπόσχεται να γυρίσει το χρόνο πίσω, τουλάχιστον πέντε με δέκα χρόνια και όλο αυτό ακολουθείται και από μια διαδικασία εσωτερικής ανανέωσης.

Για το λόγο αυτό, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μία σειρά μαθημάτων Face Yoga, που σε πρώτη φάση τα προσφέρει διαδικτυκά, ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι, να έχουν πρόσβαση ακόμη και εάν διαμένουν μακρυά και από την άνεση του δικού τους χώρου.

Οι επιδράσεις της Face Yoga

Οι Μύες
Έχουμε 57 μικρούς, λεπτούς και επίπεδους μυς στο πρόσωπο που ελέγχουν τις εκφράσεις του προσώπου μας. Οι ασυνείδητες, επαναλαμβανόμενες συνήθειες μετακινούν το δέρμα και βοηθούν στη δημιουργία γραμμών, ρυτίδων και ασυμμετρίας. Η Face Yoga μας κάνει να συνειδητοποιούμε τις κακές μας συνήθειες και μας διδάσκει πώς να διορθώνουμε τις μυϊκές κινήσεις και πώς να χαλαρώνουμε τους μύες προκειμένου να μαλακώσουμε, να μειώσουμε και ακόμη και να σβήσουμε τις γραμμές του προσώπου και να επαναπροσδιορίσουμε τις πλευρές του προσώπου. Οι ασκήσεις Face Yoga βοηθούν στην οικοδόμηση μιας ισχυρής βάσης που υποστηρίζει το δέρμα.

Tο δέρμα
Αποτελείται από 3 στρώματα, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Το εξωτερικό στρώμα, Η Επιδερμίδα, προστατεύει τα άλλα στρώματα. Το μεσαίο στρώμα, ( Dermis), περιέχει κολλαγόνο (πρωτεΐνη που υποστηρίζει τη δομή του δέρματος) και ελαστίνη (πρωτεΐνη υπεύθυνη για την ελαστικότητα του δέρματος). Το κάτω στρώμα, ( Hypo-dermis), χρησιμοποιείται κυρίως για την αποθήκευση λίπους. Το δέρμα απομακρύνει τα απόβλητα και τις τοξίνες από το σώμα και ο τόνος του δέρματος αντανακλά τη γενική υγεία μας. Καθώς μεγαλώνουμε, η λειτουργία του δέρματος επιβραδύνεται. Η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται, συμβάλλοντας στις γραμμές και τις ρυτίδες. H κυτταρική κυκλοφορία επιβραδύνεται, επηρεάζοντας την εμφάνιση του δέρματός μας.

Η Face Yoga δεν αναπληρώνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, αλλά οι κινήσεις του προσώπου των ασκήσεων Face Yoga προάγουν την καλύτερη κυκλοφορία και τη ροή οξυγόνου στις περιοχές του προσώπου και του λαιμού. Περισσότερες θρεπτικές ουσίες έτσι, φθάνουν στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος και θα οδηγήσουν σε πιο υγιή κύκλο κυττάρων και πιο σφριγηλή επιδερμίδα.

Η Αναπνοή
Η αναπνοή παίζει σημαντικό ρόλο. Η αναπνοή αυξάνει τη συγκέντρωσή μας και χαλαρώνει το σώμα και το κεφάλι και απελευθερώνει τις εντάσεις που δείχνουν στα πρόσωπά μας. Οι βαθιές αναπνοές αυξάνουν τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα και το πρόσωπο, παρέχοντας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στο δέρμα. Το δέρμα μας φαίνεται καλύτερα και αισθανόμαστε πιο θετικό και ενεργοποιημένο.

H στάση
Η στάση είναι η θέση του σώματός μας όταν στέκεται, κάθεται ή ξαπλώνει. Η σωστή ευθυγράμμιση σώματος βοηθά στην αναπνοή και την κυκλοφορία και τη διατήρηση της σπονδυλικής στήλης υγιή. Βοηθά να υιοθετήσουμε μια θετική στάση. Η σωστή στάση του σώματος είναι επίσης ένας παράγοντας στην προώθηση της συμμετρίας του προσώπου. Οι ασκήσεις Face Yoga διορθώνουν την στάση του σώματος και μας βοηθούν να έχουμε αυτοπεποίθηση.

Το μυαλό
Τα φυσικά οφέλη της Face Yoga είναι πολλά (σύσφιξη, τόνωση, γλυπτική, καλύτερο δέρμα, καλύτερη στάση, περισσότερη ενέργεια, χαλάρωση, ανακούφιση από το στρες). Αλλά ο απώτερος στόχος της Face Yoga, είναι η αυτοπραγμάτωση. Οι ασκήσεις σας βοηθούν να εστιάσετε, να ενισχύσετε τη διάθεσή σας και να σκεφτείτε με μεγαλύτερη σαφήνεια. Μας δίνει τη δύναμη να κάνουμε θετικές αλλαγές. Η δέσμευσή μας και η πειθαρχία μας φέρνουν τα αποτελέσματα που θέλουμε. Όσο περισσότερο βλέπουμε τις αλλαγές, τόσο πιο σίγουροι θα γίνουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας, ακόμη και με τον τρόπο που μιλάμε και εκφράζουμε τον εαυτό μας.

Επισκεφτείτε το Site της Εταιρείας, για περισσότερες πληροφορίες

http://faceyogakalisto.gr

Related Post