Τα 17 σημάδια του καρκίνου που αγνοούμε συχνότερα

Δώστε προσοχή στα συγκεκριμένα αυτά συμπτώματα τα οποία οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να αγνοούμε και να αποδίδουμε σε άλλες ελαφρότερες αιτίες και επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν δεν υποχωρούν.

ΚΑΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΠΕΨΙΑ
Εάν αισθάνεστε συχνά κάψιμο ή ελαφρύ πόνο στο στήθος μετά το φαγητό θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας για να σας εξετάσει προσεκτικά.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΘΗΛΕΣ
Μία από τις πιο συχνές αλλάγές που παρατηρούν οι γυναίκες πριν διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού είναι κάποια θηλή η οποία μοιάζει να έχασε τον όγκο της, να έχει αλλάξει φορά ή να έχει γυρίσει προς τα μέσα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΡΡΟΙΑ
Πολλές γυναίκες αναφέρουν ασυνήθιστα πολύ αίμα ή επώδυνη εμμηνόρροια ή εμφάνιση αίματος μεταξύ των περιόδων πριν διαγνωστούν με καρκίνο του ενδομητρίου ή της μήτρας.

ΣΥΡΙΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ
Ένα από τα πρώτα σημάδια του καρκίνου του πνεύμονα που θυμούνται οι περισσότεροι ασθενείς είναι το λαχάνιασμα. Ο καρκίνος του θυρεοειδούς επίσης προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα.

ΕΝΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Η δυσκοιλιότητα, η διάρροια και οι οποιαδήποτε αλλαγές στις κενώσεις μπορεί να αποτελούν σημάδι καρκίνου. Το κλειδί είναι να παρατηρήσετε εάν επιμένουν τα συμπτώματα χωρίς να υποχωρούν χωρίς κάποια εμφανή αιτία.

ΤΑ ΝΥΧΙΑ
Ένα καφέ ή μαύρο σημάδι κάτω από το νύχι μπορεί να σημαίνει καρκίνο του δέρματος, ενώ τα πρησμένα άκρα των δαχτύλων και τα νύχια που γέρνουν προς τα κάτω μπορεί να σημαίνουν καρκίνο του πνεύμονα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΥΣΗΣ
Ακόμη ένα σύμπτωμα του καρκίνου του προστάτη είναι η δυσκολία να επιτευχθεί ή να διατηρηθεί η στύση.

ΚΟΠΩΣΗ
Μια γενική αίσθηση κακουχίας και κόπωσης μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά πράγματα αλλά όταν συνδυάζεται και με άλλα συμπτώματα μπορεί να σημαίνει καρκίνο ή άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

ΠΥΡΕΤΟΣ
Οι συχνοί πυρετοί μπορεί να αποτελούν σημάδι ύπαρξης λευχαιμίας.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΗΣΗ
Στους άνδρες, το πιο συχνό σύμπτωμα του καρκίνου του προστάτη είναι η δυσκολία στην ούρηση. Πολλοί άνδρες έχουν αναφέρει επίσης δυσκολία στο να διακόπτουν την ροή των ούρων.

ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΨΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ
Το πιο συχνό από τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου του στομάχου είναι ο πόνος στην άνω και μέση κοιλία που μοιάζει με κάψιμο ή αέρια. (WMUR)

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ
Εάν το στήθος σας μοιάζει κόκκινο ή μωβ, το αισθάνεστε ζεστό, πρησμένο ή ερεθισμένο, μπορεί να σημαίνει ότι πάσχετε από καρκίνο του μαστού.

ΣΤΟΜΑΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
Ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, μέχρι και καρκίνο του ήπατος ενώ οι κράμπες και οι συχνές στομαχικές διαταραχές μπορεί να σημαίνουν καρκίνο στο πεπτικό.

ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΚΑΤΑΠΟΣΗΣ
Η δυσκολία στην κατάποση έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του οισοφάγου ή του λάρυγγα αλλά μπορεί να αποτελεί και την πρώτη ένδειξη καρκίνου στον πνεύμονα. Η βραχνάδα ή η αίσθηση ότι κάτι σας πιέζει στο λαιμό μπορεί να δείχνει κάποιο πρόβλημα με τον θυρεοειδή σας.

ΠΡΗΞΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ
Οι κακοήθεις όγκοι δεν συνοδεύονται συνήθως από πόνο. Συχνά τυχαίνει να αυξηθεί το μέγεθος ενός όρχη ή να εμφανίσει οίδημα χωρίς να υπάρχει κάποιος όγκος, σύμφωνα με το Caring.com.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
Εάν παρατηρείτε ότι χάνετε βάρος παρόλο που δεν έχετε αλλάξει το πρόγραμμα διατροφής σας ή τη συχνότητα και το είδος της άσκησης που κάνετε, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας γιατί τα συμπτώματα αυτά μπορεί να σημαίνουν ότι πάσχετε από καρκίνο του εντέρου ή άλλου είδους καρκίνο του πεπτικού.

Related Post